ABD, Rusya'ya solunum cihazı gönderiyor!

ABD, yeni tip koronavirüs (Covid-19) mücadelesi kapsamında Rusya'ya solunum cihazı temini konusunda yardım edecek.

DÜNYA 08.05.2020, 10:17
ABD, Rusya'ya solunum cihazı gönderiyor!

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Washington yönetimininin Moskova'nın Covid-19 krizine yardımcı olmak üzere Rusya'ya solunum cihazı göndereceği aktarıldı.

Rusya'nın tıpkı kendileri gibi zor bir süreçten geçtiğini belirten Trump'ın Putin'e ventilatör teklifinde bulunduğu, Rus liderin de bunu kabul ettiği belirtildi.

Söz konusu solunum cihazlarının sayısına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamazken, Kremlin de bir açıklama yayınlayarak "liderlerin koronavirüs alanındaki mücadelede koordinasyonu arttıracaklarını ve iş birliğinin memnuniyetle karşılandığını" duyurdu.

Silah kontrol anlaşması masada

Bunun yanı sıra, Trump'ın telefon görüşmesinde Rusya ve Çin'i de içeren yeni silah kontrol anlaşması isteğini vurguladığı kaydedildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada,"Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin sadece Rusya'yı değil Çin'i de içeren etkili silah kontrolü için kendini adadığını ve bir silahlanma yarışından kaçınmak için yapılacak görüşmeleri dört gözle beklediğini yeniden doğruladı." ifadeleri kullanıldı.

Salgından açık ara en çok etkilenen ülke olan ABD'deki Covid-19 vaka sayısı 1 milyon 300 bine yaklaşırken, vaka sayısında neredeyse her gün rekor kırılan Rusya'daki toplam enfekte 180 bine yaklaştı. ABD'de salgından dolayı şu an 77 bin civarında can kaybı yaşanırken, bu sayı Rusya'da bin 625.

Yorumlar (0)