ABD, 'O' ismin başına 10 milyon dolar ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus kökenli bilgisayar korsanı Evgeny V. Gladkikh ile ilgili bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

DÜNYA 25.03.2022, 08:53 25.03.2022, 17:42
ABD, 'O' ismin başına 10 milyon dolar ödül koydu

Bakanlıktan gelen açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı Adalet için Ödül etkinliği çerçevesinde, Rus kökenli korsanı Evgeny V. Gladkikh'e ilişkin bilgi veren kişilere ödül veriyor." sözlerine yer verildi. 

‘10 milyar dolar ödül’

Açıklamada, Gladkikh'in, yabancı bir devletin kontrolü ve talimatıyla hareket ettiğine vurgu yapıldı ve şunlar aktarıldı:

"Gladkikh'in konumuna ya da kimliğine ilişkin bilgiler kapsamında 10 milyon dolara kadar ödül veriyoruz. Gladkikh, ABD’nin önemli altyapılarına karşı siber eylemleri de içeren Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nın ihlal edilmesine yardım ya da yataklık ediyor."

Gladkikh'in 2017’nin Mayıs ve Eylül ayları arasında, Rusya Savunma Bakanlığının araştırma merkezi Kimya ve Mekanik Merkezi Bilimsel Araştırma Enstitüsünde görevli bir bilgisayar programcısı olduğu kaydedilen açıklamada, Gladkikh'in ortaklarıyla beraber ABD haricindeki bir petrol rafinerisine siber saldırı gerçekleştirdiği ve güvenliğini işlevsizleştiren yazılımlar kurduğu öne sürüldü.

Açıklamada, 2018'de de zanlının, bir ABD firmasına ait olan ABD’deki rafinerilere iki defa erişmeye çalıştığı fakat bu eyleminde başarılı olamadığı öne sürüldü.

Yorumlar (0)