ABD, o casusları sınır dışı etti!

New York Times gazetesi, ABD'nin, Çin'in Washington Büyükelçiliğinde görevli iki diplomatı, hassas askeri bir üsse izinsiz girdiği gerekçesiyle sınır dışı ettiğini iddia etti.

DÜNYA 15.12.2019, 19:18 15.12.2019, 19:29
ABD, o casusları sınır dışı etti!

New York Times gazetesinin haberinde, Çinli diplomatların, eşlerinin de içinde yer aldığı bir araçla askeri üssün kontrol noktasında durdurulduğu ve bölgeye giriş izni olmadıkları belirtildi. Ancak aracın uyarıya rağmen yoluna devam ettiği kaydedildi.

İngilizce talimatlarını anlamadıklarını söylemişler!

Daha sonra itfaiye araçlarınca önü kesilen araçtaki diplomatların Amerikalı yetkililere, İngilizce talimatlarını anlamadıkları ve kaybolduklarını söylediği belirtildi.

ABD'li yetkililer, Çinli diplomatların güvenliği test etmek için üsse girmeye çalışmış olabileceklerini öne sürdü.

Eylülde Çinli diplomatların gizlice Washington'dan kovulmasının ne ABD ne de Çin tarafından gündeme getirildiği aktarılan haberde, söz konusu durumun Trump yönetiminde, Çin'in ABD'de casusluk çabalarını genişlettiği yönündeki endişeleri artırdığına işaret edildi.

ABD'nin son olarak 1987'de Çin'in Washington Büyükelçiliğindeki iki diplomatını sınır dışı ettiği hatırlatılan haberde, ABD'li yetkililer, Washington'ın casusluk konusunda Çin'e karşı daha sert bir tutum sergilediğini iddia etti.

Yorumlar (0)