ABD'nin İran galibiyeti, Biden'ı havalara uçurdu

İran'ı 1-0 yenerek Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselen ABD, güçlü Hollanda ile eşleşti. İran'ı yendikleri haberini Michigan'da katıldığı bir etkinlikte alan ABD Başkanı Joe Biden, kürsüye çıkarak galibiyeti kutladı. İşte Biden'ın sevinçten havalara uçtuğu o anlar...

DÜNYA 30.11.2022, 09:49 01.12.2022, 08:54 Hakan Öksüz
ABD'nin İran galibiyeti, Biden'ı havalara uçurdu

Dünya Kupası B Grubu'nda dün akşam oynanan İran-ABD maçı nefes kesti. Son 16 turuna kalmak için İran'a beraberlik yetiyordu, ABD'nin ise kazanmaktan başka şansı yoktu. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma, ABD'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

Maçın tek golünü 38'de Pulisic attı, ABD üst tura yükseldi. Son 16 turunda Hollanda ile eşleşen ABD, büyük sevinç yaşadı. Hollanda-ABD maçının 3 Aralık günü saat 18.00'de oynanacağı kaydedildi.

Sonucu öğrendi, kürsüye çıktı

ABD Başkanı Joe Biden, karşılaşmanın oynandığı sırada Michigan'da düzenlenen bir etkinlikteydi. Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Biden, maçın skorunu Beyaz Saray Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Reed'den aldı. ABD Başkanı Biden, İran'ı 1-0 yendikleri haberini alır almaz kürsüye hareketlendi.

"İran'ı yendik, tanrı onları sevsin"

Galibiyet nedeniyle büyük sevinç yaşadığı görülen Biden, "Merhaba. ABD, İran'ı 1-0 yendi. Oyun sona erdi. Bu büyük bir galibiyet. Maçtan önce teknik direktör ve oyuncularla konuştum. Kazanabileceklerini söylemiştim ve işte kazandılar. Tanrı onları sevsin." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)