ABD tur biletini kaptı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda ABD, İran'ı 1-0 yendi. Grubu ikinci olarak bitiren ABD son 16'ya kaldı. ABD'nin rakibi ise Hollanda oldu.

SPOR 30.11.2022, 00:50 30.11.2022, 14:44
ABD tur biletini kaptı

Al Thumama Stadyumu'nda oynanan maçta, son 16'ya kalmak için mutlak galibiyet parolasıyla mücadele eden ABD'li oyuncular, hücuma ağırlık vererek karşılaşmaya başladı. İranlı oyuncular ise rakibini daha çok kendi yarı alanında karşılama yoluna gitti.

Müsabakada ilk etkili atak ABD'den geldi. 28'inci dakikada İran defansından seken meşin yuvarlak yükseklik kazandı, ceza alanında müsait pozisyondaki Weah kafayı vurdu fakat top file bekçisi Beiranvand'da kaldı.

ABD, 38'inci dakikada öne geçti. Sol taraftan McKennie'nin arka direğe doğru yaptığı ortayı Dest kafa ile altıpasa indirdi. Pulisic yakın mesafeden gerçekleştirdiği vuruşla ağları havalandırdı: 0-1

İran etkili olamadı

Mücadelenin ikinci devresinde ABD çok daha kontrollü bir oyun sergiledi. İran ise ileri uçta etkili olmak istedi fakat net fırsatlar yakalamakta bir hayli zorlandı.

Maçın 65'inci dakikasında İran beraberlik şansından faydalanamadı. Sağ taraftan ABD ceza alanına giren Gholizadeh'in altıpasa paralel gönderdiği meşin yuvarlağa Ghoddos gelişine vurdu, top az farkla dışarı çıktı.

İran'ın kalan süredeki gayreti de netice vermedi ve ABD sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı.

Yorumlar (0)