ABD-Meksika sınırındaki insani kriz: 10 binden fazla göçmen köprü altında

Daha iyi yaşam umuduyla ABD'ye geçmek isteyen 10 bin 503 göçmen, Meksika sınırında bulunan Del Rio-Ciudad Acuna Uluslararası Köprüsü altında bir araya geldi. ABD Sınır Devriyesi, bölgede bulunan personel sayısını artırırken, her geçen gün sayıları artan göçmenler temel ihtiyaçlarını giderme konusunda problem yaşıyor.  

DÜNYA 17.09.2021, 15:32
ABD-Meksika sınırındaki insani kriz: 10 binden fazla göçmen köprü altında

ABD'nin Teksas eyaletiyle Meksika'nın Ciudad Acuna şehrini birbirine bağlayan Del Rio-Ciudad Acuna Uluslararası Köprüsü, göçmen krizinin yeni adresi oldu. 

10 binden fazla Meksikalı köprü altında toplandı

Meksika'dan ABD'ye gitmek isteyen ve Rio Grande Nehrini geçen 10 bini aşkın göçmenin yolculuğu, sınırda bulunan köprüde yarıda kaldı. Del Rio Belediye Başkanı Bruno Lozano, göçmen akınının günlerdir sürdüğünü belirtirken, şu anda köprü altında 10 bin 503 kişinin bulunduğunu duyurdu. Derme çatma malzemelerden köprü altında kamp kuran binlerce göçmen, su ve yiyecek sıkıntısı yaşarken, 37 dereceye yakın sıcaklıkta bekleyen göçmenlerden birçoğu temel ihtiyaç malzemeleri için Meksika'ya geri dönüyor. ABD Sınır Devriyesi’nden gelen açıklamada, tesislere götürülmeyi bekleyen göçmenlerin işlem çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Del Rio'daki personel sayısını arttırıldığını açıkladı. Büyük çoğunluğu Haitililerden oluşan göçmenlerin arasında Nikaragualılar, Venezualılar ve Kübalılar bulunuyor. 

Biden yönetimine "göçmen" tepkisi artıyor

Çarşamba günü yayınlanmış olan hükümet verilerinde ABD yetkililerinin, Meksika sınırında  Ağustos ayında 195 bini aşkın göçmen yakaladığı bildirildi. Sınırdaki göçmen akını son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyrederken, Cumhuriyetçi cepheden Biden hükümetine yöneltilen eleştiriler her geçen gün artıyor. Teksas Eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Ted Cruz, göçmenlerin bulunduğu köprüye giderek Biden'a tepkisini iletti. Cruz, "Bu yaşanan bir kriz. Bu insan yapımı bir kriz" sözlerine yer verdi. Ocak ayında başkan olan Joe Biden, görevi devraldığı eski Başkan Donald Trump'ın göçmenlere ilişkin katı önlemlerinin çoğunu kaldırdı. Cumhuriyetçilerin haricinde göçmen yanlısı gruplar ve Demokratlar da göçmenler için daha fazlasını yapmama konusunda eleştirdikleri Biden'ın politikalarının yasa dışı göçü teşvik ettiğini öne sürüyor.

Yorumlar (0)