ABD'den İngiltere'ye ticaret sözü!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, İngiltere’nin AB'den ayrılmasından sonra ABD ile ticaret anlaşması yapmak isteyen ülkeler arasında öncelikli olacağını söyledi.

DÜNYA 13.08.2019, 13:58
ABD'den İngiltere'ye ticaret sözü!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Londra ziyareti kapsamında ABD’nin İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşmasız şekilde çıkmasını desteklediğini belirtti.

Bolton, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ardından (Brexit) ABD ile ticaret anlaşması yapacak olan ülkeler içerisinde ilk sırada yer alacağını ifade etti.

"BRİTANYA ÖNDE OLACAK"

İngiltere’nin AB’den çıkışından sonra ABD’nin bir dizi sektör bazlı ticaret anlaşmasının müzakerelerine başlayabileceğinin atını çizen Bolton, “Net olmak gerekirse, Trump’ın yönetiminde Britanya ticaret sırasının her zaman en önünde olacak. Biz çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Bir önceki hükümetle daha hızlı ilerlemiş olmayı dilerdik.” diye konuştu.

Financial Times gazetesi ise, Bolton’un Çinli Huawei’nin İngiltere’nin 5G altyapısında rol alması ihtimaline ilişkin de değerlendirmelerini aktardı.

BOLTON'DAN 5G AÇIKLAMASI

Bolton, “İngiliz yetkililer bana Huawei meselesine ilk aşamasından itibaren baktıklarını belirtti. 5G teknolojilerinin güvenliğinden ödün vermemek konusunda çok endişeliler. Bana, bu bu konuyu yeniden değerlendirmek istediklerini ve kararlarından emin olmak istediklerini söylediler.” dedi.

Yorumlar (0)