ABD'den dünya liderlerine New York uyarısı: BM Zirvesi'ne gelmeyin

ABD, Kovid-19 vakalarında görülen artışın önüne geçmek amacıyla 193 ülkenin devlet başkanına New York'ta gerçekleştirilecek BM Zirvesi'ne gelmemeleri, video konferans yoluyla katılma çağrısı yaptı.

DÜNYA 18.08.2021, 08:04
ABD'den dünya liderlerine New York uyarısı: BM Zirvesi'ne gelmeyin

Özellikle ABD'de tekrar artış eğilimi gösteren Kovid-19 vakaları, New York'ta 76.’sı düzenlenmesi düşünülen Birleşmiş Milletler Zirvesi'ni de olumsuz etkiledi.

193 devlet liderine ‘Gelmeyin’ mektubu

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Birleşmiş Milletler bünyesinde bulunan 193 devlet liderine bir mektup göndererek, BM Zirvesi'ne katılmak amacıyla New York'a seyahat etmekten kaçınmaları yönünde çağrı yaptı.

Söz konusu mektubunda Greenfield, 21 Eylül'de başlayacak olan zirvenin virüsü hızla yayan bir etkinlik olmasını engellemek istediklerini ifade ederek, “BM Genel Kurulu Görüşmeleri esnasında delegeler, video konferans ile katılım göstermeyi gözden geçirmeli, New York'a seyahat etmeyi seçerlerse de minimum sayıda kişi getirmelerini istiyoruz.'' sözlerini kullandı.

Geçen sene de video konferans ile yapıldı

Dünya liderlerini, sivil toplum örgütünü ve binlerce diplomatı, her sene bir araya getiren ve en büyük diplomasi forumu olarak adlandırılan BM Genel Kurul Görüşmeleri, geçen sene salgın sebebiyle sanal ortamda düzenlenmişti.

Yorumlar (0)