ABD'den bir takviye güç daha!

DÜNYA 15.12.2019, 11:04
ABD'den bir takviye güç daha!

Önce Suriye'den çekileceğini açıklayan ardından muhalefetten gelen tepkiler üzerine küçük bir askerî güç bırakacağını açıklayan Trump yönetimi, Suriye'deki petrol sahalarına takviye güç göndermeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu, Suriye'nin Haseke ve Deyrizor kentlerinde bölücü ve silahlı terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki petrol sahalarında bulunan askerî üs ve noktalarına Irak üzerinden takviye güç göndermeye devam ediyor.

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Irak'ta konuşlu Amerikan unsurları, dün gece El Valid sınır kapısı üzerinden Haseke kentinin güneyindeki Deyrizor'da bulunan petrol sahalarına yeni sevkiyat yaptı.

Anadolu Ajansı'nın elde ettiği görüntülerde, 100 tırdan oluşan lojistik konvoyda, 4x4 pikaplar, ambulanslar, minibüsler ve akaryakıt yüklü tırlar bulunuyor.

En son sevkıyatı 4-5 Aralık'ta yapmıştı

Amerikan ordusu, 4-5 Aralık'ta da El Valid ve Simalka sınır kapılarını kullanarak, personel taşıyıcı zırhlı araçlar, 4x4 pikaplar, iş makineleri ve kapalı kasalı yaklaşık 150 tırı Deyrizor'daki petrol sahalarına ulaştırmıştı.

500 tır sevkıyat yapılmıştı

Suriye'de petrol sahalarında askeri varlığını güçlendirmeyi hedefleyen Amerikan ordusu, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki bölgelere yaklaşık 500 tırdan oluşan askeri ve lojistik sevkiyat yapmıştı.

Petrol hastası Trump yönetimi, Suriye'deki petrol sahalarını bırakmıyor

Amerikan güçleri, Türkiye'nin SMO (Suriye Millî Ordusu) ile birlikte yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde bölücü terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Bölgeden çekilmeyecekleri sözünü vermişlerdi

Amerikalı komutanlar, 15 Ekim'de Deyrizor'da aşiret reisleri ile toplantı yaparak bölgeden çekilmeyecekleri taahhüdünde bulunmuştu.

Trump petrol yataklarını güvence altına aldıklarını açıklamıştı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump da 23 Ekim'deki açıklamasında, Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar Amerikan askerinin kalacağını duyurmuştu.

Anadolu Ajansı da, 26 Ekim'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Rümeylan ve Deyrizor'daki Ömer petrol sahalarına personel taşıyıcıların da yer aldığı en az 45 zırhlı araçtan oluşan takviye güç gönderdiğini haberleştirmişti.

Yorumlar (0)