ABD'de 'Süper Salı' yaklaşıyor!

ABD'de başkanlık ön seçim süreci sürüyor. Demokrat aday adayları arasındaki yarışta Vermont Senatörü Bernie Sanders anketlerde ilk sırada görünüyor.

DÜNYA 15.02.2020, 00:42
ABD'de 'Süper Salı' yaklaşıyor!

ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre kendisini "sosyalist" olarak da tanımlayan senatör Sanders, ülke geneli anketlerinde eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile arasındaki farkı açmış görünüyor.

Anketlerin ortalamasına göre, Sanders yüzde 23,6 ile Demokrat seçmenlerin ilk tercihi oldu, Biden yüzde 19,2 ile ikinci sırada yer aldı.

Milyarder medya patronu ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg anketlerde hızlı bir yükselişle Biden'dan sonra üçüncü sıraya çıktı ve yüzde 14,2'lik destek aldı.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren yüzde 12,4 ile dördüncü sırayı aldı. İlk iki ön seçimde önemli başarı gösteren eski belediye başkanı Pete Buttigieg ise yüzde 10,6 ile beşinci sıraya ulaştı.

Ülke geneli anketlerinin tümünde oy oranını artıran Sanders'ın yakaladığı ivmeyi ne kadar sürdüreceği merak konusu...

Diğer yandan sıradaki iki ön seçimin yapılacağı Nevada ve Güney Carolina eyaletlerinde gerçekleştirilen anketlerde Biden, Sanders'ın önünde görünüyor.

"Süper Salı" olarak nitelendirilen 3 Mart'ta California, Teksas, Minnesota, Colorado, Kuzey Carolina ve Virginia'nın aralarında yer aldığı 14 eyalette ön seçimler yapılacak.

Yorumlar (0)