ABD'de ilk kez bir Türk, Seçiciler Kurulu'nda!

ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşamını sürdüren Derya Taşkın, başkan ve başkan yardımcısı için oy veren Seçiciler Kurulu'na giren ilk Türk oldu.

DÜNYA 19.11.2020, 20:41 20.11.2020, 15:43
ABD'de ilk kez bir Türk, Seçiciler Kurulu'nda!

ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan ve uzun bir süredir Demokrat Parti üyesi olan Derya Taşkın, New Jersey eyaletindeki 14 delegeden biri oldu.

Taşkın, 2015-2018 yılları arasında iki dönem eyaletin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson şehrinde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

ABD'nin ilk Türk delegesi

Demokrat Parti’nin kadın geliştirme komisyonunda görev alan Taşkın, Passaic County bölgesinde kadın kollarında saymanlık görevini de yaptı.

Hem kendi işi hem de aile işlerini siyasi kimliğinin dışında devam ettiren Taşkın, uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Taşkın'ın yapım şirketi de bulunurken, 'New York Masalı' isimli bir filmde de imzası bulunuyor.

"Biden'ın programında Türkiye yok"

New Jersey eyaletindeki 14 delegeden biri olan Derya Taşkın, ABD'nin yeni başkanı olan Joe Biden’ın Türkiye'ye yönelik politikasının nasıl olacağı şeklindeki soruya, "Herkesin sorduğu bir soru bu. Joe Biden'ın geçtiğimiz ocak ayında basın mensuplarıyla yaptığı bir konuşmada Türkiye konusunda olumsuz bir gelişme oldu. Joe Biden'ın şu an Türkiye'yi ön plana alacağını sanmıyorum." şeklinde cevap verdi.

ABD ve dünya genelinde şu an en büyük sorunun COVID-19 olduğunu belirten Taşkın, "Vakaların yükselmesi yüzünden Joe Biden'ın ilk önce daha çok iç politikalarla uğraşacağını tahmin ediyorum. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde pek farklılıklar olacağını sanmıyorum. İkisi de müttefik ülke." değerlendirmesinde bulundu.

Derya Taşkın, 14 Aralık’ta eyaletlerin başkentlerinde gerçekleştirilecek delege oylamasına New Jersey'den katılan 14 delegeden biri olacak. Delegelerin oyları Senato ve Temsilciler Meclisi’nin ortak oturumunda 6 Ocak tarihinde sayılacak.

Yorumlar (0)