ABD'de COVID-19'un daha 'bulaşıcı' ve 'öldürücü' yeni bir türü bulundu

ABD'nin California eyaletinde COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) daha bulaşıcı ve öldürücü bir türünün tespit edildiği açıklandı. California San Francisco Üniversitesi'nden Prof. Dr. Charles Chiu, elde edilen bulgulardan dolayı endişe duyduklarını belirtti.

DÜNYA 25.02.2021, 01:42
ABD'de COVID-19'un daha 'bulaşıcı' ve 'öldürücü' yeni bir türü bulundu

California San Francisco Üniversitesi'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırmada, COVID-19’un daha çok bulaşıcı ve şiddetli derecede hasta edici yeni bir varyantının tespit edildiği belirtildi.

Bahse konu araştırma ekibi, 1 Eylül 2020 ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasında eyaletin 44 farklı bölgesinden 2 bin 172 test numunesi üzerinde gerçekleştirdikleri inceleme neticesinde koronavirüsün yeni türüne denk geldikleri kaydedilen araştırmada, '20C/L452R' veya 'B.1.427/B.1.429' kodu verilen yeni türün Güney Afrika ve İngiltere'de ilk defa ortaya çıkan virüs varyantlarından farklı bir mutasyon modeli ihtiva ettiğine işaret etti.



Salgından en fazla etkilenen eyalet

Araştırmanın yazarlardan Prof. Dr. Charles Chiu, bulgulardan dolayı endişe duyduğunu belirterek, "Endişeliyim fakat şu an için panik yapmıyorum. Daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Halk sağlığı yetkilileri tarafından da ön incelemesi sürmekte olan araştırma neticesinin ilerleyen günlerde yayımlanacağı öğrenildi.

Koronavirüs bilgilerini derleyen John Hopkins Üniversitesi verilerine göre, California eyaleti, 3,5 milyondan fazla vaka, 50 bine yaklaşan vefat sayısı ile ülkede salgından en çok etkilenen eyalet konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)