ABD'de bir ilk: Kongre davet etti, Netanyahu kabul etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin davetine olumlu yanıt verdi. Netanyahu, ABD Kongresi'ne dört defa hitap eden ilk yabancı ülke lideri olacak. Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise Netanyahu'nun gelişine sıcak bakmıyor.

DÜNYA 01.06.2024, 22:13 03.06.2024, 08:57 Hakan Öksüz
ABD'de bir ilk: Kongre davet etti, Netanyahu kabul etti

Gazze Şeridi'ne ve Refah kentine ölüm yağdıran İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik öfke artarken ABD'den tersi yönde hamleler geliyor.

ABD Kongresi'ne dördüncü kez hitap edecek

ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, Netanyahu'ya davette bulunduklarını bildiren bir yazılı açıklama yaptı.

ABD Kongresi'ne hitap etme fırsatını kaçırmak istemeyen İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, daveti kabul ettiği kaydedildi. ABD Kongresi'ne dört defa hitap eden ilk yabancı ülke liderinin Netanyahu olacağı aktarıldı. 

Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Netanyahu'nun gelişine sıcak bakmıyor

Senato'daki Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Netanyahu'nun konuşma yapacağı oturuma sıcak bakmıyor. Netanyahu'nun süreci kötü yönettiğini kaydeden Schumer, "Savaş kabinesi ile beraber Netanyahu da istifasını sunmalı." demişti.

Yorumlar (0)