ABD'de 2020'nin 6'ıncı idamı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tecavüz ve cinayet suçundan idam cezası alan mahkûmun cezası uygulandı.

DÜNYA 23.09.2020, 12:09 24.09.2020, 11:03
ABD'de 2020'nin 6'ıncı idamı!

İdam cezasına mahkûm edilen William Emmett LeCroy'un cezasının infazının Indiana eyaleti bağlısı Terre Haute kentindeki federal hapishanede zehirli iğneyle yapıldığı duyuruldu.

Büyücülük takıntısı sebebiyle bir hemşireye tecavüz edip ardından öldürdüğü şüpheye mahal vermeyecek şekilde delillendirildiği için idam edilmesi hükmüne bağlanan 50 yaşındaki William Emmett LeCroy'un infazı sırasında maktulün yakınları da hazır bulundu.

William Emmett LeCroy'un avukatlarının, yüksek mahkemeye, idam cezasının ömür boyu hapis cezasına dönüştürülmesi için yaptıkları başvurular ise kabul edilmemişti.

William Emmett LeCroy, büyücülük takıntısı yüzünden Georgia eyaletinde 2004 senesinde 30 yaşındaki hemşire Joann Tiesler'a önce tecavüz etmiş ardından feci şekilde öldürmüştü. Yargılanan William Emmett LeCroy, tecavüz ve cinayet suçlarından delillerin kesinliğine bakılarak suçlu bulunmuş ve idam cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1 Ocak 2020 yılı başından bu tarafa idama çarptırılan 5 mahkumun infazı gerçekleştirilmişti. William Emmett LeCroy'un infazı ile 2020 yılında idam edilenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, 2019 yılının Temmuz ayında federal hükümetin 2003 senesinden bu tarafa ilk kez idam cezası alan mahkûmların infazlarına tekrar başlayacağı bilgisini paylaşmıştı.

Yorumlar (0)