ABD'de 12 katlı bina çöktü: 99 kişiden haber yok

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı binanın kısmen çökmesinin ardından yetkililer, 99 kişiden haber alınamadığını duyurdu.

DÜNYA 25.06.2021, 00:22 26.06.2021, 10:15
ABD'de 12 katlı bina çöktü: 99 kişiden haber yok

ABD'nin Florida eyaletine bağlı olan Miami Beach'in kuzeyindeki sahil kasabası Surfside'da bulunan ve kısmi çökme yaşanan 12 katlı Champlain Towers South Condo binasında kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Binanın çökmesi neticesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin enkazdan kurtarıldığı ve 15 ailenin ise kendi olanaklarıyla binayı terk ettiği bildirilmişti. Söz konusu binada bulunan 136 daireden 55'inin çökmeden etkilendiği öğrenildi.

Ölü sayısının artmasında endişe ediliyor

Miami-Dade Polis Departmanı Sözcüsü Alvaro Zabaleta, gerçekleştirdiği açıklamada, kendilerinden haber alınmayan kişi sayısının 51’den 99’a yükseldiğini belirtti. Bahse konu sayının haber alınamayan kişilerin iyi olduklarını söylemek adına ailelerini veyahut arkadaşlarını aramadıkları için yükseldiğine işaret edilirken, yaşamını yitirenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Florida Valisi Ron DeSantis'in, basın mensuplarına verdiği demeçte, "Hala yaşama tutunanları tespit edebilme ümidimiz var. Florida eyaleti elinden gelen tüm yardımı sunuyor." sözlerini sarf etti.

Surfside Belediye Başkanı Charles W. Burkett ise söz konusu binada çatı çalışması gerçekleştirildiğini dile getirerek, bunun binanın çöküşünde bir faktör olup olmadığının şu an için bilinmediğini aktardı.

Bina 40 yaşında

Surfside Belediye Başkan Yardımcısı Tina Paul, 40 yıllık olduğu öğrenilen binanın kısmi çöküşünün incelemeden geçtikten bir gün sonra meydana geldiğini belirterek, çöküşü neyin tetiklediğinden an itibarıyla emin olmadıklarını kaydetti.

Miami-Dade Acil Durum Yönetimi Direktörü Frank Rollason, gazetecilere verdiği demeçte, kurtarma personellerinin bir anne ve evladını enkazdan kurtardığını fakat anneyi enkazdan kurtarabilmek için bir bacağının kesildiğini aktardı.








Yorumlar (0)