ABD Büyükelçisinden açıklama: S-400’lerden vazgeçin, sorun çözülsün

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Satterfield, S-400 meselesinin Türk-Amerikan değil Amerikan-Rus meselesi olduğunu söyleyerek, sorunların çözülmesi için Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptı.

DÜNYA 19.03.2021, 18:54 21.03.2021, 09:41
ABD Büyükelçisinden açıklama: S-400’lerden vazgeçin, sorun çözülsün

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Satterfield, Türkiye’nin Rusya’dan almış olduğu S-400’lere ilişkin yeni bir açıklama gerçekleştirdi.

“Türkiye’nin elinde S-400’lerinin olmaması lazım”

ABD Büyükelçisi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çözüm isteniyorsa Türkiye’nin elinde S-400’lerin olmaması gerekiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu yaklaşımı kişisel değil, yasal gereklilik bu şekilde. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde savunabileceğimiz tek çözüm bu.

“Bu bir Rus-Amerikan sorunu”

Bu Türkiye ve ABD arasındaki bir sorun değil Rusya ve Amerikan arasındaki meseledir. Görüş birliğinde olduğumuz konular, ayrıldığımız hususlardan çoktur. Türkiye’nin kritik NATO görevini de görüyoruz.

ABD yaptırım kararı almıştı

Türkiye, ABD’nin Patriot hava savunma sistemlerini satmamasının ardından Rusya ile anlaşmış ve S-400’leri satın almıştı. Bunun üzerine ABD’den Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına kararı çıkmıştı.

Yorumlar (0)