ABD Başkanı Biden, Ürdün Kralı ile görüştü

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Başkan Biden'ın Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi yaptığı ve Biden'ın Abdullah'a ABD'nin Ürdün'e olan güçlü desteğini dile getirdiği aktarıldı.

DÜNYA 07.04.2021, 23:55 08.04.2021, 11:06
ABD Başkanı Biden, Ürdün Kralı ile görüştü

Eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in, Ürdün yönetimi tarafından, 'dış güçlerle ülkenin güvenliğini hedef alan bazı çalışmalara müdahil olmakla' suçlanmasının akabinde ABD Başkanı Biden ve Ürdün Kralı 2. Abdullah telefon görüşmesi yaptı. 

Biden'dan Kral 2. Abdullah'a destek

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah ile bugün yapılan telefon görüşmesinde Başkan Biden'ın, ABD'nin Ürdün'e 'güçlü desteğini' ifade ettiği ve Kral 2. Abdullah'ın liderliğinin ABD ve Orta Doğu için öneminin vurgulandığı aktarıldı.

Söz konusu görüşmede, Ürdün'ün bölgedeki kritik rolü, ekonomik, güvenlik ve siyasi alanlardaki pek çok iş birliğinin kuvvetlendirilmesi hususlarının ele alındığı belirtilen açıklamada, "Ayrıca Başkan Biden, Filistin-İsrail çatışmasında iki devletli çözümün önemine de işaret etti." ifadesine yer verildi. 

Yorumlar (0)