ABD 300 tır daha gönderdi

Amerika, Irak'tan Suriye'de YPG/PKK işgalindeki bölgeye son bir haftada askerî ve lojistik destek sağlamak için 300 tır sevkiyat daha yaptı.

DÜNYA 04.10.2019, 12:04 04.10.2019, 13:23

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye'deki bahanesi olan terör örgütü "DEAŞ ile mücadele" adı altında terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini hız kesmeden devam ettiriyor.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye askerî ve lojistik destek sağlayan Amerika güçleri, bahane kapsamında son bir hafta içerisinde, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelere 300 tır daha sevk etti.

ABD'nin PKK'ya gönderdiği tırlarda neler bulunuyor?

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelere gönderilen tırlarda üs inşasında kullanılan "TWall" adlı dayanıklı hazır beton bloklar, arazi araçları, jeneratörler, çok miktarda yakıt tankeri ve kapalı kasalar bulunuyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kapalı kasalarda ağır ve hafif silah, bu silahlara ait mühimmat, sinyalizasyon ve radar ekipmanlarının yanı sıra yaşam malzemeleri de yer alıyor.

PKK/YPG kontrolündeki bölgeye son bir hafta içerisinde giriş yapan konvoylar, taşıdıkları malzemeleri Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgedeki çeşitli üslerine dağıttı.

Amerika, 21 Eylül'de YPG/PKK işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin bulunduğu 200 tırlık konvoy sevk etmişti.

PKK/YPG terör örgütünün işgalindeki Ayn İsa ve Şeddadi bölgelerine de 9 Eylül'de 55 tırla kapalı kasalar, dört çeker araçlar ve iş makineleri sevk eden Amerika, 4 Eylül'de de örgüt işgalindeki bölgelere içinde geniş araçlar, iş makineleri, yakıt tankerleri ve jeneratörler bulunan 60 tır sokmuştu.

Amerika'nın Suriye'de 18 üssü var

Terör örgütü DEAŞ ile sözde mücadeleyi gerekçe göstererek 2015 senesinden bu tarafa YPG/PKK'ya askerî destek veren Amerika'nın Suriye'de hâlihazırda 18 üs ve askerî noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın, 2018 yılında Suriye'deki askerî varlığını çekmek istediğini duyurmasına rağmen Washington, Suriye'deki askerî varlığını sürdürmekle kalmıyor, her geçen gün daha da artırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan defalarca uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz'da yaptığı konuşmada, "(YPG) PYD'ye on binlerce tır dolusu silah, mühimmat, her şeyi ücretsiz veriyorlar. Kime veriyor? Terör örgütüne, PKK ve yandaşlarına. Kim veriyor? Bizim stratejik müttefikimiz olarak görünenler veriyor." demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin ayrı gösterme çabalarına karşın YPG ile PKK'nın aynı terör örgütü olduğuna dikkat çekmişti.

Washington, askerî ve lojistik yardımda bulunduğu Suriye'deki terör örgütünün ismini zaman zaman istem dışı PKK olarak kullanıyor.

Yorumlar (0)