"AB üyeliğinden başka alternatifimiz yok"

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski, "Bizim için AB üyeliğinden başka bir alternatif yoktur. Kuzey Makedonya, uzun vadede bu hedefine bağlı kalacaktır." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 22.11.2019, 18:18
"AB üyeliğinden başka alternatifimiz yok"

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Batı Balkan ülkelerini kapsaması planlanan "Mini Schengen" inisiyatifinin, AB'ye bir alternatif olmadığını söyledi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret eden Pendarovski, Sırbistan Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile buluştu.

"Kuzey Makedonya AB'ye bağlı kalacak"

Pendarovski, "Bizim için AB üyeliğinden başka bir alternatif yoktur. Kuzey Makedonya uzun vadede bu hedefine bağlı kalacaktır." diye konuştu.

Altı bölge ülkesini kapsaması planlanan "Mini Schengen" inisiyatifinin AB'ye bir alternatif olamayacağını söyleyen Pendarovski, Kosova ile Sırbistan arasındaki sorunlara karışmak istemediğini fakat "inisiyatifin bölgedeki altı ülkeyi de kapsaması gerektiğini" belirtti.

"Kosova ile Sırbistan'da bu inisiyatife dahil olmalı"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de iki ülke arasındaki iyi ekonomik ve siyasi ilişkilere değinerek, 850 milyon avronun üzerinde olan ticaret hacmini yakın zamanda 1 milyar avroya yükseltmek istediklerini ifade etti.

"Mini Schengen" inisiyatifinin bölge ülkeleri ve halklarının iyiliği için önemli olduğunu belirten Vucic, "Statü sorunu olmadan Priştine'nin de Saraybosna'nın da Podgorica'nın da bu inisiyatife dahil olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)