AB seyahat listesini güncelledi

AB (Avrupa Birliği) üyelerinin COVID-19 salgını sebebiyle seyahat sınırlaması uygulamayabileceği ülkelerin yer aldığı listeden 6 ülke çıkarıldı, bir ülke listeye dahil edildi.

DÜNYA 10.09.2021, 00:06 10.09.2021, 12:30
AB seyahat listesini güncelledi

AB Konseyi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, seyahat sınırlamalarından muaf tutulan ülkeler listesinden Azerbaycan, Arnavutluk, Brunei, Japonya, Ermenistan ve Sırbistan çıkarıldı. Uruguay ise listeye dahil edilen tek ülke oldu.

Son güncellemeyle birlikte listede yer alan ülkeler Suudi Arabistan, Bosna Hersek, Singapur, Ukrayna, Ürdün, Katar, Uruguay, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Kanada ve Moldova oldu.

Öte yandan, mütekabiliyet gereği AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi durumunda Çin'e de sınırlar açık olabilecek.

Bağlayıcılığı bulunmuyor

AB'nin listesi, üye ülkeler için öneri niteliği taşıyor ve herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Listedeki ülkelerden AB'ye turistik seyahatlere müsaade edilirken, yolculara karantina ve test gibi bazı önlemler uygulanabiliyor. Listede bulunmayan ülkelere AB ülkelerinin seyahat sınırlamaları ise devam ediyor.

AB, geçtiğimiz sene mart ayında virüsün yayılmasını önlemek için 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin bir parçası olan Lihtenştayn, İzlanda, İsviçre ve Norveç'e mecburi olmayan seyahatlere sınırlamalar getirilmesini kararlaştırmıştı.

Yorumlar (0)