39 kişinin ölümünde korkunç detay! 'Anne ölüyorum"

İngiltere’nin güneydoğusunda bulunan Essex bölgesinde, içinde 39 kişinin cansız bedeninin bulunduğu olaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

DÜNYA 26.10.2019, 09:32
39 kişinin ölümünde korkunç detay! 'Anne ölüyorum"

24 Ekim günü İngiltere'nin Essex bölgesinde bulunan sanayi sitesinde bir TIR'ın içinde 39 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kurbanlardan biri olduğu ileri sürülen kişinin annesine gönderdiği son mesajlara ulaşıldı. Hayatını kaybeden 39 kişiden biri olduğu öne sürülen Pham Thi Tra, ailesine, "Anne, baba üzgünüm. Yurt dışına gitme çabam başarılı olmadı. Anne, babamı ve seni çok seviyorum. Ölüyorum çünkü nefes alamıyorum. Vietnam'ın Ha Tinh bölgesine bağlı Nghen kentindenim. Anne çok üzgünüm anne." mesajını yazdı.

Çarşamba günü İngiltere saati ile sabah 04:28'de gönderildiği belirlenen mesajlar, Vietnam'da yaşayan insan hakları savunucusu Hoa Ngheim tarafından genç kadının ailesinin izni alınarak paylaşıldı. Pham Thi Tra'nın ailesi, bu mesajlardan sonra kızlarından bir daha haber alamadıklarını kaydetti.

26 yaşındaki genç kadının erkek kardeşi, Pham Thi Tra'nın İngiltere'ye gittiğini ancak Fransa'ya deport edildiğini ve yeniden İngiltere'ye girmek için çaba harcadığını ifade etti.

20 yaşındaki Nguyen Dinh Luong'un ailesi, kızlarının dorsede hayatını kaybedenlerden biri olabileceği ihtimali üzerine yetkili makamlara başvuruda bulundu.

4 kişi gözaltına alındı

Londra'daki Vietnam Büyükelçiliği, İngiliz makamlarla irtibat halinde olduklarını bildirdi. 

Dorsede bulunan 39 cesedin uyruklarının Çinli olduğu açıklansa da Vietnam'da yaşayan bazı kişiler, yakınlarının da kurbanlar arasında olabileceği kuşkusuyla çağrıda bulundu.

Essex polisi, hayatını kaybedenlerin arasında Vietnamlılar olduğu iddialarını doğrulamadı.

Olaya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 4 oldu.

Çin vatandaşı oldukları tespit edildi

Essex polisi, tırda cansız bedeni bulunanların 31’inin erkek, 8’inin kadın olduğunu, tüm kurbanların Çin vatandaşı olduğunun belirlendiğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, soruşturmaya katkı sağlamak amacıyla harekete geçtiklerini açıkladı.

Limandan aldığı konteynerde ne olduğunu bilmediği, Waterglade’e vardığında cesetleri fark edip ambulans çağırdığı tahmin edilen ve ismi Mo Robinson olarak açıklanan Kuzey İrlandalı şoförse verdiği ilk ifadede, dorsedeki cansız bedenleri gördüğünde baygınlık geçirdiğini ve ardından acil durum hattını aradığını belirtti.

Bulgaristan'dan geldiği değerlendiriliyor

İngiliz polisi, tırın cansız bedenlerin bulunduğu dorsesinin Bulgaristan’dan geldiğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Bulgaristan Başbakanı Leo Varadkar, kamyonun ülkeye 2017 yılından beri giriş yapmadığını belirtti.

Polisin üzerinde durduğu ihtimaller arasında bu kişilerin insan kaçakçılığı çeteleri tarafından adeta modern köle gibi manikür dükkanlarına, genelevlere, masaj salonlarına ve restoranlara satılması da yer alıyor.

Bu durumun İngiltere’nin her bölgesinde görüldüğü ifade ediliyor.

Yorumlar (0)