30 yaş ve altında görüldü: ABD'de mRNA aşısı olanlarda yan etki

ABD'de COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı yaptıran 30 yaş ve altı yetişkinlerde kalp iltihaplanması görüldüğü açıklandı.

DÜNYA 23.06.2021, 23:43 24.06.2021, 17:40
30 yaş ve altında görüldü: ABD'de mRNA aşısı olanlarda yan etki

CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi), çoğunlukla ikinci doz koronavirüs aşısını yaptırdıktan sonra 30 yaş ve altı yetişkinlerde görülen kalp iltihabı rahatsızlığı ile aşı arasında 'muhtemel bir bağ' olabileceği yönünde bilgilendirmede bulundu.

mRNA aşılarında görüldü

Söz konusu bilgilendirmede, çoğunlukla Moderna ve Pfizer-BioNTech aşılarından birini yaptıran 30 yaş ve altı grupta 1.200'den fazla kalp zarı ve kalp kası iltihaplanması görüldüğüne değinildi.



"Aşılamayla birlikte başladı"

Bahse konu çalışmaya başkanlık eden Dr. Grace Lee, "Tanı koyduğumuz kalp kası iltihabı vakalarının aşıyı takiben ortaya çıktığı belirgin bir şeydi ve sıklıkla ikinci dozdan sonraki hafta içinde genel olarak göğüs ağrısı şeklinde kendisini gösterdi." sözlerini sarf etti.

Lee, CDC yetkililerinin, potansiyel risklerin ne şekilde yönetileceğini ve uzun vadeli bir problem olup olmadığını tam olarak anlamak için daha fazla veri toplamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)