243 yolcuyu taşıyordu… ABD’de tren, kamyonla çarpıştı!

ABD’nin Missouri eyaletinde, hemzemin geçit üzerinde bir kamyon ile çarpışan yolcu treni raydan çıktı. 243 yolcusu bulunan trenin içindeki 3 kişi hayatını kaybetti. 

DÜNYA 28.06.2022, 09:23 28.06.2022, 13:36
243 yolcuyu taşıyordu… ABD’de tren, kamyonla çarpıştı!

Edinilen bilgiye göre olay, Missouri eyaletine bağlı Mendon kentinde meydana geldi. Los Angeles’tan hareket eden ve Chicago’ya doğru ilerleyen yolcu treni, hemzemin geçit üzerinde bir kamyon ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, 243 yolcuyu taşıyan trenin 2 lokomotifi ve 8 vagonu raydan çıkarak devrildi. 

3 kişi hayatını kaybetti

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde 3 yolcunun hayatını kaybettiği açıklandı. Kazayla ilgili mesaj yayımlayan Missouri Eyalet Otoyol Polisi, olay yerinde 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrularken, kaç kişinin yaralandığına ilişkin ise bilgi paylaşmadı. ABD basını ise en az 50 yolcunun yaralı olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını öne sürdü. Bir sağlık personeli ise yaptığı açıklamada 3 yaralıyı hastaneye ulaştırdıklarını bildirdi. 

“Yaşanan acı olayın üzüntüsünü en derin şekilde yaşıyoruz”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Missouri Eyaleti Valisi Mike Parson, “Yaşanan acı olayın üzüntüsünü en derin şekilde yaşıyoruz. Kazanın hemen ardından Eyalet Kamu Güvenliği bünyesindeki yetkililer, Otoyol Polisi birimimize bağlı memurlarımız ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildiler. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. 

Demiryolu işletmecisinden açıklama

Kazanın gerçekleştiği demiryolunun işletmeciliğini üstlenen Amtrak firmasından yapılan açıklamada ise, “Kaza kamyonun aniden hemzemin geçide çıkması ve trenin geçişini engellemesi sebebiyle meydana geldi” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)