19 engelliyi bıçaklayarak öldüren sanığa idam cezası!

Japonya'nın Sagamihara kentinde engellilere hizmet veren bakımevinde 19 kişiyi bıçaklayarak öldüren sanık idam cezası talep edildi. 

DÜNYA 17.02.2020, 15:51
19 engelliyi bıçaklayarak öldüren sanığa idam cezası!

2016 yılında Satoshi Uematsu isimli şahıs, Japonya'nın Sagamihara kentinde bulunan ve engellilere hizmet veren bir bakımevine saldırdı. 

Satoshi Uematsu, 19 kişiyi bıçaklayarak öldürürken, en az 25 kişiyi de yaraladı. Savcılar, sanık için idam cezası istedi. 

Yokohama kentinde bugün görülen duruşmada saldırganın cezai sorumluluğunun bulunduğunu kaydeden savcılar, 30 yaşındaki şahsın saldırıyı düzenlediği sırada uyuşturucu madde kullanımına bağlı zihinsel bozukluk yaşadığı iddialarının tutarsız olduğunu kaydetti. 

Savcılar, sanığın "Engelli bireyler öldürülmeli" şeklindeki savunmasının toplumsal değerlere uygun olmadığını vurgulayarak, savunmasız insanları acımasız bir saldırıyla öldürdüğü gerekçesiyle şahsın ölüm cezası almasını talep etti. 

Çarşamba günü sanık avukatlarının nihai savunmalarını mahkemeye sunacağı belirtilirken, karar duruşmasının 16 Mart günü yapılacağı öngörülüyor.

"Eylemimin topluma faydalı olacağını düşündüm"

Sanık Uematsu isimli saldırgan, daha önce görülen duruşmada yaptığı saldırıyı savunarak, "Saldırının, yapabileceğim en anlamlı şey olacağını düşündüm. Ciddi zihinsel engeli bulunanların bakımını sürdürmek yanlış. Eylemimin topluma faydalı olacağını düşündüm." demişti. 

Yorumlar (0)