1800 kişiye tarihi geçmiş BioNTech aşısı uygulandı

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Ebersberg bölgesinde bulunan bir aşı merkezinde, yaklaşık olarak 1800 kişiye son kullanma tarihi geçen BioNTech aşı dozu yapıldığı bildirildi.

DÜNYA 11.01.2022, 19:36 12.01.2022, 15:38
1800 kişiye tarihi geçmiş BioNTech aşısı uygulandı

Ebersberg’de bulunan aşı merkezini işleten Tresec firması tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, hatalı etiketlenme sebebiyle, aşı merkezinde 4 ila 6 Ocak tarihleri arasında son kullanım tarihi 31 Aralık olan BioNTech aşılarının uygulandığı belirtildi.

Olayın rutin bir kalite kontrol işlemi esnasında işletmeci firma tarafından tespit edildiği ve Ebersberg bölge yönetimine iletildiği kaydedilen açıklamada, ilgili kişilerin de bilgilendirildiği ifade edildi.

"Negatif bir durum beklenmiyor"

Söz konusu açıklamada aşının, uygulanan bireylerin sağlığına negatif etkilerinin beklenmediği belirtilerek, ilgili bireylerin aşı merkezinde ücretsiz olarak antikor ölçümü yaptırabilecekleri ve gerektiği durumlarda yeniden aşı olabilecekleri bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, bahse konu olay sebebiyle iki personelin görevine son verildiği de kaydedildi.

Tresec firmasının müdürü Liam Klages, Almanya medyasına verdiği demeçte, söz konusu olay nedeniyle yaklaşık olarak 1800 kişinin etkilendiğini bildirdi.

Yorumlar (0)