Meteoroloji uyardı: Soğuk hava geliyor

Ülkemizin iç, batı ve kuzey bölgelerinin yarın itibarıyla Karadeniz üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına gireceği öngörülüyor.

YAŞAM 11.01.2022, 20:05 12.01.2022, 16:46
Meteoroloji uyardı: Soğuk hava geliyor

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen duyuruya göre, mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıklarının yarın itibarıyla kuzeybatıdan başlayarak 6 ila 12 derece düşmesi, hafta sonuna değin de iç, batı ve kuzey bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney bölgelerde ise mevsim normalleri dolaylarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz üzerinden gelmesi öngörülen yağışlı ve soğuk havanın etkisi ile birlikte yarın itibarıyla yağışların Marmara Bölgesi'nden başlayarak doğu ve iç bölgelerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde düşmesi bekleniyor.

Yağışlı ve soğuk havanın önümüzdeki hafta başı itibarıyla etkisini yitirmesi öngörülüyor.

Bazı kentler için beklenen hava durumu

Duyuruda, üç büyük kent için tahmin edilen hava durumuna dair bilgilendirmelere de değinildi.

Başkent Ankara'da yağışların çarşamba günü genellikle yağmur, yüksek bölgelerde karla karışık yağmur, sonraki gün ise hafif kar şeklinde düşmesi bekleniyor. 

Megakent İstanbul'da yarın hava sıcaklıklarının hissedilir oranda azalması, yağmur olarak başlayacak olan yağışların kar ve karla karışık yağmur şeklinde düşmesi tahmin ediliyor. Kentte perşembe günü de lokal kar yağışları bekleniyor. 

Yarın erken saatlerde sağanak yağış beklenen İzmir'de de hava sıcaklıklarının düşeceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)