11 bin kişinin katledilmesine yardım ettiği belirtilen Nazi sekreteri serbest

Almanya’da İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazi kamplarında görev yapan, 11 bin 412 kişinin ölümüne yardım etmekle suçlanan ve ilk duruşma öncesi firar eden 96 yaşındaki sekreter Irmgard Furchner, Itzehoe bölge mahkemesinin kararıyla serbest bırakıldı.  

DÜNYA 06.10.2021, 09:46 07.10.2021, 09:39
11 bin kişinin katledilmesine yardım ettiği belirtilen Nazi sekreteri serbest

İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazi kamplarında, katliama yardım ve yataklık etmekle suçlanan Alman Irmgard Furchner, ilk duruşma öncesi firar etmişti. 

11 bin 412 kişinin katledilmesine yardım eden sekreter serbest

Furchner adlı sekreter, daha sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Alman sekreterin davasının görüldüğü Itzehoe Bölge Mahkemesi, sanık Furchner’in serbest bırakılmasına ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve ayağına elektronik kelepçe takıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan mahkeme sözcüsü Frederike Milhoffer, "Tutuklama emri, mahkeme tarafından askıya alındı ve ihtiyati tedbirler şartıyla zanlı serbest bırakıldı" sözlerini kullandı. 

Duruşmaya 19 Ekim’de devam edilecek

Furchner'in serbest bırakılmasının şartları ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen Milhoffer, Furchner'in bir sonraki duruşmaya katılacağından emin olduğunu ifade etti. Duruşmaya 19 Ekim'de devam edileceği belirtiliyor.

1943'ün Haziran ayından, 1945’in Nisan ayına kadar Stutthof Toplama Kampı’nda sekreter olarak görev alan ve o dönem 18 yaşında olan Furchner, 11 bin 412 kişinin katledilmesine yardım etmekle suçlanıyor. Furchner, İkinci Dünya Savaşı esnasında Naziler’in, Polonya topraklarındaki Stutthof Toplama Kampı'nda işlediği suçlarla bağlantılı olarak seneler sonra yargılanan ilk kadın olması açısından önem taşıyor. 

Yorumlar (0)