Yüzlerce Youtuber 20 milyon dolarlık bağış için bir arada

İlk kez Reddit’in başlattığı 20 milyon ağaç dikme kampanyasına 600 Youtuber’dan destek geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 13:00
Yüzlerce Youtuber 20 milyon dolarlık bağış için bir arada

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından Youtube’un kullanıcı sayısı sürekli artıyor. Dolayısıyla hayatımıza sürekli yeni ‘ünlü’ isimler dahil olmaya başlıyor. Son yıllarda attıkları her adımda konuşulan Youtuber’lar bu defa dünya için önemli bir kampanya ile gündeme geldi. 600 YouTuber, ağaç dikme kampanyası için bağış toplama kararı aldı.

2019 yılı sonuna kadar 20 milyon ağaç dikmek için güçlerini birleştiren YouTuber’lar toplam olarak 20 milyon dolarlık bağış toplayacak. 600 YouTuber’ın arasında dünyaca ünlü isimler bulunuyor. Jimmy “MrBeast” Donaldson, Marshmello, Mark Rober, iJustine, Marques Brownlee, The Slow Mo Guys, Pewdiepie, Ninja ve Smarter Every Day bu isimlerden bazıları. Ünlü isimlerin destek vermesiyle bağış platformunun daha da genişlemesi bekleniyor. Zira Youtuber’ların takipçi kitlelerini dikkate aldığımızda ciddi bir kitlesi olduğu muhakkak. Örneğin Marsmello’nun platformda 40 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

 #TeamTrees etiketi ile sosyal mecralarda başlayacak platformla birlikte izleyicilerden bağış yapmaları konusunda destek istenecek. Bu kampanyaya ilişkin YouTube’da destek oldu. Yapılmış olan tüm işlemler için ücretlerini karşılayacağını paylaştı. Bunun amacı bağış videoları ve iklim değişikliğine odaklanan içerikleri Trend listesine sokarak daha fazla insana ulaşabilmek.

Mayıs ayında ilk kez bu projenin fitilini Reddit, sosyal platformalrda toplam 20 milyon aboneye ulaştıktan sonra 20 milyon ağaç dikmesini önermesiyle ateşledi. Şimdi ise yüzlerce Youtuber konuya destek olmaya hazırlanıyor.

Yorumlar (0)