YouTube'dan yeni güncelleme: İlginizi çekmeyen videolar karşınıza çıkacak

YouTube, 'new to you' ismini verdiği yeni sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu yeni özellikle daha önce hiç izlemedikleri tarzda videolar kullanıcıların karşısına çıkacak ve yine ilgi çekici içerikler listelenmiş olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.07.2021, 12:58
YouTube'dan yeni güncelleme: İlginizi çekmeyen videolar karşınıza çıkacak

Hem mobil uygulama hem de masaüstü için belli aralıklarla yeni güncellemeler yayınlayan YouTube, kullanıcıların karşısına yeni içerikler çıkıyor. 

YouTube yeni öneri sistemini hayata geçiriyor

Kullanıcıların karşısına videolar çıkarırken birçok farklı parametre göz önünde bulunduran YouTube, beğenilen içerikler, izlenen videolar ile yorumlar gibi parametrelerden hareket ediyor. Fakat arka planda kalan ve analiz edilen farklı veriler de var. 

Bu şekilde kullanıcıların karşısına direkt olarak ilgili içerikler çıkıyor. Bu sayede videolarda ve YouTube'ta geçirilen zaman ciddi oranda artıyor.

YouTube, yeni bir güncellemeye hazırlanırken 'new to you' adını verdiği bu sistemle, kullanıcıların karşısına farklı videolar çıkarmaya hazırlanıyor.

Daha önce izlenmemiş tarzda videolar gösteriliyor

YouTube 'new to you' ismiyle son olarak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu sistem, temelde kullanıcıların farklı içerikleri görmesine imkan sağlıyor. Yeni güncellemeyle birlikte daha önce hiç izlenmemiş videolar kullanıcıların karşısına çıkarılıyor. Bu öneriler sunulurken yapay zeka desteğinden faydalanılıyor. Bu şekilde kullanıcılar, daha önce hiç seyretmediği, ancak ilgisini çekebilecek farklı tarzdaki videolarla karşılaşıyorlar.

YouTube'un 'new to you' güncellemesini getirmesinin nedeni, kullanıcıların 'ilgi alanlarının haricinde farklı içeriklerin keşfedilmesini sağlamak' şeklinde açıklanıyor. 

Yeni güncellemenin, yakın dönemde bütün kullanıcılara açılması bekleniyor. 

Yorumlar (0)