Yerli otomobil için kollar sıvandı

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG), 2021'de elektrikli SUV modelinin seri üretimine başlayacak. Otomobilin parçalarını Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri (TAYSAD) üyeleri üretecek. 62 firmayla görüşmelere başlayan TOGG, bazıları ile anlaşmaya vardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.07.2019, 10:19
Yerli otomobil için kollar sıvandı

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri (TAYSAD), 400'ü aşkın üyesi ile Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi konumunda. Türkiye'nın Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, TAYSAD'ın toplantısında yerli otomobile ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin otomobili için 62 şirket ile görüşmelere başladıklarını belirten Karakaş, "Bunlar arasında ön görüşme aşamasında olduğumuz şirketler olduğu gibi anlaşma imzaladığımız şirketler de var." ifadesini kullandı. 

"32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz"

Karakaş, dünyada otomotiv endüstrisinin mega trendlerin etkisinde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Türkiye'nin de bu dönüşümde yeri olduğuna dikkat çeken Karakaş, "100 yılık şirketler bu dönüşümü hızlı göremediler. Biz Türkiye'de 32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Ama bunun güvence altına alınması ve sürdürülebilir kılınması lazım. Bu dönüşümün Türkiye'deki üreticilerle gerçekleşmesi gerekir. Bir fırsat var ve Türkiye bunun içinde yer almak istiyor. Bu nedenle TOGG kuruldu." diye konuştu. 

"Önce iç pazar, sonra ihracat"

Aralıkta ön gösterimi yapılacak aracın elektrikli bir SUV olduğunu ifade eden Karakaş, sonrasında 4-5 farklı model daha üretileceğini duyurdu. Karakaş, Türkiye'nin otomobilinin önce iç pazarda satışa sunulmasını, 2024 yılında da ihraç edilmesini amaçladıklarını söyledi. 

Türkiye'nin otomobilinin 2022'de satışa sunulması bekleniyor. Otomobilin parçaları, yerli yan sanayi firmaları tarafından üretilecek. 62 firmayla görüşmelere başlayan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, bazıları ile anlaşmaya vardı.

Yorumlar (0)