WhatsApp’tan ekran görüntüsü engeli! Yeni özellikleri duyurdu

Kullanıcılarına değişik özellikler sunan WhatsApp, geliştirdiği yenilikleri açıkladı. Ekran görüntüsünden avatar oluşturmaya kadar özellikler geliştiren WhatsApp, gün geçtikçe kendisine yenilik katmaya devam ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2022, 13:32 23.09.2022, 09:25
WhatsApp’tan ekran görüntüsü engeli! Yeni özellikleri duyurdu

Dünya üzerinde en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıları için yeni özellikler geliştirmeyi sürdürüyor.

3 boyutlu avatarlar geliyor

Geçtiğimiz dönemlerde ismini Meta şeklinde değiştiren ve sanal mecralara yelken açmaya başlayan Facebook, çatısı altında bulunan diğer uygulamaları da metaverse evreni içerisine almaya başladı. Bu noktada, Instagram uygulaması ile 3 boyutlu avatar yapılmasına olanak sağlayan firma, mevcut durumda bu özelliğini WhatsApp'a da eklemeyi planlıyor.

Kullanıcılarına avatarları gruplarla veya kişisel sohbetler esnasında kullanma olanağı verecek olan WhatsApp, bu durumu sadece sohbetlerle kısıtlı tutmayacak. Video görüşmeleri yaparken kullanıcılar söz konusu avatarları rahatlıkla kullanabilecek.

Ekran görüntüsü için yeni güncelleme geliyor

WhatsApp'ın açıklanan ilk geliştirmelerinden bir tanesi de ekran görüntüsü almaya engel getirecek. Fakat bu engel, sadece bir defa görüntülenebilen video veya fotoğraflarda geçerli olacak.

Normal bir şekilde yollanan videolarda veya fotoğraflarda ekran görüntüsü almakta herhangi bir engel oluşmayacak.

Gruplar sessizce terk edilebilecek

Mark Zuckerberg tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmelere göre, WhatsApp'a katılacak olan bir diğer özellik ise gruplara eklenecek.

Bu güncelleme sonrasında bir kullanıcı gruptan çıkış yaptığında, sistem mesajı şeklinde bildirim görülmeyecek. Bu güncelleme sonrasında kullanıcılar, sessizce gruplardan ayrılabilecek.

Çevrimiçi durumu tamamen kapatılacak

WhatsApp'a gelen diğer bir özellik ise gizlilik konusunda olacak. Son görülmenin gizlenmesinin yanı sıra, bundan sonrası için son görülme zamanı ve çevrimiçi durumu tamamıyla kapatılabilecek. Bu şekilde kullanıcılar, WhatsApp'ta çevrimiçi olduğunuzu ve giriş yaptığınızı göremeyecek.

Yorumlar (0)