WhatsApp’a “durum” güncellemesi: 30 saniye sürecek

WhatsApp'a güncellemeler gelmeye devam ediyor. Kullanıcıların durum paylaşımları artık yalnızca görsel şekilde değil sesli olarak da hizmet verecek. Peki sesli durum paylaşımı nasıl yapılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.06.2023, 14:57 02.06.2023, 09:26
WhatsApp’a “durum” güncellemesi: 30 saniye sürecek

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı firması olan Meta, yeni güncellemelerle beraber kullanıcılarına farklı özellikler sunmayı sürdürüyor. Bu noktada her gün yeni bir güncellemeyle adını duyuran WhatsApp, Android beta sürümünde “sesli durum” sistemini faaliyete soktu.

24 saat sonra kendiliğinden silinecek

Bu özellikle beraber kullanıcılar 30 saniye süresince ses kayıtlarını durum kısmında paylaşabilecek. İlerleyen dönemlerde saniye sınırının daha da uzayabileceğinin ifade edildiği sesli durumlar, normal durum paylaşımlarıyla benzer şekilde 24 saat tamamlandıktan sonra kendiliğinden silinecek.

Öte yandan sesli durumları yayınlayan kullanıcı dilerse bunu herkese açık ya da istediği kişilerin görebileceği şekilde ayarlayabilecek.

Sesli durum paylaşımı nasıl yapılır?

WhatsApp uygulamasına girildiğinde ortada bulunan “durum” sekmesinde tıkladıktan sonra metinli durum atma kısmında yer alan "ses kaydetme düğmesine" basılı tutarak 30 saniyelik sesli durumunuzu paylaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)