WhatsApp'da 'son görülme' özelliği değişiyor

WhatsApp, şu anda testlerine devam ettiği özellik aracılığıyla ‘Son Görülme’ özelliğinin kişilere özel olarak tanımlanmasını sağlamaya yarayacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Bu özellikle birlikte Son Görülme sistemi, rehberdeki her bir kullanıcı için ayrı ayrı tanımlanabilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2021, 14:06 08.09.2021, 11:22 Ömer Aksan
WhatsApp'da 'son görülme' özelliği değişiyor

Uzun bir süredir WhatsApp, 'Son Görülme' özelliğini kapatma imkânı tanıyor. İsteyen kullanıcılar, WhatsApp’a giriş yaptıkları son zamanın gizli kalmasını sağlayabiliyor. 

Son görülme, istenen kişiye açılıp kapatılabilecek

Hayata geçirilmesi düşünülen yeni özellik, son görülmenin kişilere özel bir şekilde belirlenmesine imkân tanıyor. Bu vesileyle son görülme, her bir kullanıcı için ayrı ayrı aktif veya pasif duruma getirilebiliyor.

WhatsApp, ayrıca ‘Gizlilik’ üzerinden Son Görülme opsiyonlarında bir madde daha eklemeyi düşünüyor. WhatsApp'ın Son Görülme sisteminde normal koşullarda üç farklı seçenek bulunuyor. Bunlar; ‘Herkes’, ‘Kişilerim’ ve ‘Hiç Kimse’. Fakat yeni güncellemeyle beraber ‘Kişilerim Hariç’ seçeneği de ekleniyor.

“Ne zaman hayata geçeceği kesin değil”

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, son görülme durumunun kimlerin görebileceği gizlilik ayarlarından kontrol edilebileceği aktarıldı.

Fakat, söz konusu özelliğin tam anlamıyla ne zaman hayata geçeceği ise net değil. 

WhatsApp, iOS'tan Android'e geçiş yapan kullanıcıların sesli notlar, videolar, fotoğraflar, ve sohbetleri kolayca taşıyabilmesine imkân tanıyan yeni özelliğinin ayrıntılarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bu şekilde bütün verilerin kayıpsız aktarımı mümkün oluyor.

Yorumlar (0)
19
açık