Uzay istasyonu turizme açılıyor!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2020'nin başından itibaren '30 güne kadar özel astronot misyonlarına' açılacağını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.06.2019, 15:02 14.06.2019, 15:09
Uzay istasyonu turizme açılıyor!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2020'nin başında turizme açacağını açıklamıştı. 

NASA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2020'nin başından itibaren '30 güne kadar özel astronot misyonlarına' açılacağı duyuruldu. 

Yılda en fazla iki özel seyahat yapılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, her bir yolculuğun kişilere yaklaşık 60 milyon dolara mâl olacağı ifade edildi.

Astronotların gözünden Dünya 

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Copernicus Sentinel-1 uyduları, üç radar taramasıyla Avrupa ile Asya’nın birbirinden ayrıldığı nokta olan İstanbul Boğazı'nı muhteşem bir şekilde görüntüledi.

Daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev üstlenen ABD’li astronot Randy Bresnik, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin üzerinden geçerken İstanbul'un fotoğrafını çekmiş ve takipçileriyle paylaşmıştı. 

NASA astronotu Randy Bresnik, Twitter hesabından 'Günaydın İstanbul' mesajı ile birlikte İstanbul sabahının fotoğrafını takipçilerinin beğenisine sunmuştu.

Astronot Bresnik, daha önce de uzay görevi sırasında Türkiye'nin üzerinden geçerken İstanbul'un gece görüntüsünü çekmiş ve sosyal medyadan paylaşmıştı. 

Yorumlar (0)