Twitter sahte hesaplara savaş açtı

Twitter, uzun yıllardır nefret söylemleri ve sahte hesaplarla mücadele etmek için farklı yollara başvuruyor. Platformda özellikle son zamanlarda karşımıza çıkan 'Bu tweet kullanım dışıdır' ibaresi dikkat çekiyor. Bot ve trol hesaplara karşı savaş açan Twitter ne gibi önlemler alıyor?

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.07.2019, 09:02 09.07.2019, 10:50
Twitter sahte hesaplara savaş açtı

Twitter, bot ve trol hesapları platformdan uzak tutmaya çalışıyor. Sosyal medya platformu özellikle sahte hesaplarla mücadele etmek amacıyla uzun süredir aktif olmayan profillere bir bildirim göndererek hesabı doğrulamalarını istiyor. Hesabın doğrulanmamsı veya parolanın yenilenmemesi durumunda bu hesaplar tekrar açılamayacak çekilde kilitleniyor.

Twitter, geçtiğimiz yıl Smyte adlı bir siber güvenlik şirketini satın almıştı.

Yanlış bilgi yayan ve bu haberlerin yayılmasına yardımcı olan 70 milyon hesabın askıya alındığı açıklayan Twitter, sahte hesaplar konusunda ciddi problemler yaşıyor. Twitter'da 2016 seçimlerinin 50 bin adet Rus kaynaklı bot hesabı tarafından Donald Trump lehine manipule edildiği biliniyor. 

'Bu Tweet kullanım dışıdır'

Bu arada yakın zamanda sık sık karşımıza çıkan 'Bu tweet kullanım dışıdır' ibaresi dikkat çekiyor. Twitter tarafından bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi ancak uzmanlar saldırgan bir tutum sergileyen ve şikayet alan hesapların tweetlerinin görüntülenmediğini ifade ediyor. Bu durum dünya genelinde yaşanıyor, yani sadece ülkemize özel bir durum değil.

Twitter yönetimi tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunulmasa da bot ve trol hesaplara karşı alınan bir önlem olduğu tahmin ediliyor. 

Twitter başta olmak üzere diğer sosyal mecralar olan Instagram, Facebook ve Youtube her geçen gün yeni teknolojiler aracılığıyla sahte hesapları önlemeye çalışıyor

Yorumlar (0)