Türk Iron Man Tolga Özuygur, derisinin altına çip yerleştirdi

Yaptığı ilginç icatlar ve demir adam zırhı ile adını duyuran YouTuber Tolga Özuygur, bu defa derisinin altına NFC çipi yerleştirdi. Özuygur, ofisinin kapısını veya iletişim protokolünü kullanan cihazları programlayarak çipi bir anahtar gibi kullanıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2021, 13:04 17.09.2021, 13:58
Türk Iron Man Tolga Özuygur, derisinin altına çip yerleştirdi

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız teknolojiyi Türk YouTuber Tolga Özuygur hayata geçirdi. 

Derisinin altına çip yerleştirdi

Yaptığı Iron Man kostümü ile isminden söz ettiren Türk YouTuber Tolga Özuygur, bu defa derisinin altına çip yerleştirdi. Projeyi hayata geçirmek amacıyla bıçak altına yatan Özuygur, küçük bir operasyonla NFC çipini derisinin altında yerleştirdi. O anları anbean kaydeden Özuygur, bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

Derisinin altına yerleştirdiği implant ile Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) ve NFC teknolojilerini kullanabilen Özuygur, çipin düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını bilgisayardan test etti. Daha sonra ofisinin kapısını, kurduğu ses komutu ile açılan RFID ve NFC teknolojilere uyumlu bir sistem entegre etti. Elindeki çipi kapıyı açması için bilgisayardan yaptığı kodlamayla kapının açılmasını sağladı. Derisinin altındaki bu çip, kodlandığında onu görebilen elektronik sistemlerle etkileşime girebiliyor. Fakat yerleştirdiği bu implant ile temassız ödeme henüz yapılamıyor. Ünlü Youtuber, bu konuda kendisine özenmemeleri için takipçilerine uyarıda bulundu. 

Yorumlar (0)