Türk firmadan 46 ülkeye yerli üretim ihracatı 

Türk firması, yerli üretim “dezenfektan aracı” ihracatını 46 ülkeye yaptı. Toplamda 70 milyonluk gelir elde edildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.03.2021, 16:17 29.03.2021, 13:15
Türk firmadan 46 ülkeye yerli üretim ihracatı 

Albayrak Grubu’nun şirketlerinden olan Kademe A.Ş., yüzde 100 milli ve yerli olarak ürettikleri “atık teknoloji ürünleri”ni Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar toplamda 46 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Bu yıl elde edilen 150 milyon liralık cironun 70 milyon lirasının bu ihracattan geldiği açıklandı.

Kademe A.Ş. Başkanı Çelik, dünya genelinde ekonominin küçüldüğünü, bu durumun Albayrak Grubu satışlarında da etkili olduğunu fakat buna karşın 2020 senesinde, 2019’a göre yüzde 50’lik ihracat büyümesi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çelik ayrıca, bu sene içinde yaklaşık yüzde 15’lik büyüme kaydederek yüzde 65 oranına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.



Yerli ve milli dezenfektan aracı

Şirketlerinin, salgından önce daha az ülkeye ihracat yaptığını belirten Çelik, Covid-19 vaka sayılarındaki artışta etkili olabilecek bir çalışma yaptıklarını söyledi. “Mikronsis” ismini verdikleri yerli üretim ürün, su tankı olan her araca takılabilecek yapıda. “Dezenfekte aracı” olarak bilinen bu ürünün içerisine dezenfektan koyarak her sokağa sıkılabiliyor. Yüksek sıkış gücüne sahip olan bu araç sayesinde sokakların artık daha temiz olması hedefleniyor.

Konya’daki fabrikada haftada 50 tane üretilen Mikronsis, artık 150 adet üretiliyor. Gönderilen ürünlerden olumlu dönüşler aldıklarını belirten şirket, salgın döneminde işten çıkarmalara son verip açtıkları fabrika ile yüzlerce kişiye istihdam sağladıklarını da belirtiyor. 

Yorumlar (0)