Trump, Tim Cook’a yazdı: Bu özellikten şikayetçiyim

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla bir an bile gündemden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı ilginç açıklamalara bir yenisini daha ekledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 15:00
Trump, Tim Cook’a yazdı: Bu özellikten şikayetçiyim

Apple, 2 yıl önce iPhone X modelini tanıtarak ana ekran düğmesini komple kaldırmıştı. Geçtiğimiz yıldan bu yana çıkan hiçbir iPhone’da ana ekran düğmesi bulunmuyordu bunun yerine kaydırma hareketleri ile aynı işlevler görülüyordu.

Uzun zamandır alışılan ana ekran tuşunun kaldırılması özellikle sosyal medya üzerinde kullanıcılar tarafından tartışma konusu olmuştu. İşte bu tartışmaya Donald Trump da dahil oldu.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Tim Cook’a iPhone üzerindeki düğmenin kaldırılmasının hoşuna gitmediğini paylaşıyor.

ABD Başkanı Trump tarafından atılan bu tweet aslında önemli bir detayı da içeriyor. 2017 senesinde Trump, Android platformundan iPhone’a geçtiğini paylaşmıştı. O zamanlarda iPhone X modeli henüz satışa çıkmamıştı yani ana ekran düğmesi dokunmatık değildi.

Şimdi ise iPhone X veya daha üst bir modeli kullanmaya başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Tabi şunu unutmamakta fayda var. ABD Başkanı tarafından kullanılan telefonlar diğer kullanıcıların iPhone telefonlarına göre birçok özelleştirmenin ardından Trump’la paylaşılıyor.


 

Yorumlar (0)