Ruh halinize göre değişen akıllı parfüm tanıtıldı

CES 2021’de kullanıcıların farklı ruh hallerine göre değiştirebileceği akıllı parfüm tanıtıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.01.2021, 14:44
Ruh halinize göre değişen akıllı parfüm tanıtıldı

Geçtiğimiz sene koronavirüsten dolayı iptal edilen ve bu sene internet üzerinden yapılan CES 2021, çok farklı teknolojilere ev sahipliği yapıyor.

Ninu isimli bir teknoloji firması akıllı ürün yelpazesine çok farklı bir ürün dahil etti. Şirket, kullanıcıların kendi özel parfümlerini yapmalarına imkan veren bir yapay zeka desteği bulunan akıllı parfümünü tanıttı.

İçinde pek çok aroması bulunan püskürtücü cihaz, akıllı telefonlara yüklenmiş olan bir uygulamayla kullanıcıların ruh hallerine göre fazla sayıda koku üretebiliyor.

İçerisinde üç farklı koku kartuşu bulunan cihaz çeşitli koku notalarını değişik miktarlarda dağıtıp kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özel bir parfüm kullanılmasına imkan veriyor.

Bununla beraber, akıllı telefonlar üzerine yüklenen ve yapay zekanın adını taşıyan Pierre adlı uygulamayla kullanıcılar gün içerisinde farklı ruh hali ve ihtiyaca göre farklı parfümler arasında geçiş sağlayabiliyor.

Zararlı içerikler bulunmuyor

Cihaz yapılırken geri dönüştürülmüş camlar kullanıldı. Parfümün içerisindeki bileşenler ise bütünüyle doğa ve insan sağlığına uygun olarak üretildiği için sülfat ftalat ve paraben gibi zararlı maddeleri içerisinde bulundurmuyor.

Yorumlar (0)