NVIDIA’dan 1,6 terabyte’lık canavar bilgisayar!

NVIDIA tarafından bir saniye içerisinde 1,6 terabyte’lık hesaplama yeteneği bulunan EGX Edge süper bilgisayarı tanıtıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2019, 11:30
NVIDIA’dan 1,6 terabyte’lık canavar bilgisayar!

NVIDIA ve AMD arasındaki rekabet devam ederken, şimdi de Intel’in ekran kartı pazarına girmesiyle işler biraz daha karışacak yorumları yapılıyordu. Bu tartışmalar sürdüğü esnada NVIDIA’dan farklı bir hamle geldi. Saniyede 1,6 terabyte veri işleme gücüne sahip EGX Edge’yi tanıtan NVIDIA, yeni süper bilgisayar ile tartışmaları bir süreliğine durduracağa benziyor.

NVIDIA’nın süper bilgisayarı 1 saniyede 1,6 terabyte hesaplama yapabiliyor. Bununla birlikte yapay zeka, artırılmış gerçeklik, makine öğrenmesi ve sanal gerçeklik konularıyla birlikte, global olarak yaygınlaşması için mücadele edilen 5G frekansları konusunda da büyük bir potansiyel barındıran EGX Edge, daha şimdiden önemli markaların dikkatini çekmeyi başardı.

BMW, Microsoft, Walmart ve Samsung gibi önemli şirketlerin radarına giren EGX Edge, şu anda mevcut olarak 100 binin üzerinde şirket tarafından kullanılıyor. NVIDIA ise gelecek dönemde EGX Edge’nin kullanım alanlarını genişletmek ve süper bilgisayarın da özelliklerini artırmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)