NASA'dan UFO atağı: Ekip kuruldu!

Tanımlanamayan hava olaylarını araştırmak için bir ekip oluşturan NASA, "Atmosferde tespit edilen bu fenomenler, ulusal güvenlik için tehdit oluşturabilir." açıklamasında bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.06.2022, 13:45 10.06.2022, 17:48 Hakan Öksüz
NASA'dan UFO atağı: Ekip kuruldu!

Tanımlanamayan hava olaylarını incelemeye alan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), araştırmalara ilişkin bir rapor paylaşmıştı. Raporda, Pentagon çalışanlarının da yer aldığı UFO Görev Gücü'nün çalışmalarına dair ayrıntılar verilmişti. Gözlemlenen cisimlerin, ABD teknolojisiyle üretilmediğinin saptandığı belirtilmişti. 

Araştırmalar sonbaharda başlayacak

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tanımlanamayan hava olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Konuya dair açıklama yapan NASA, bilimsel bir bakış açısıyla bu tuhaf fenomenlerin araştırılacağını bildirdi. İncelemelerin bu yılın sonbahar aylarında başlayacağı kaydedildi.

"Gelecekteki araştırmalara yön verecek"

Yapılan açıklamada, "Atmosferde tespit edilen bu fenomenler, ulusal güvenlik için tehdit oluşturabilir. Söz konusu incelemeler, gelecekte yapılacak tanımlanamayan hava olaylarına ilişkin araştırmalara da yön verecek. Böylece söz konusu olayların bilimsel bir bakışla nasıl incelenebileceğine ilişkin daha sağlam bir yol bulmuş olacağız." denildi.

Öte yandan tanımlanamayan hava olaylarının dünya dışı kaynaklı olduğuna ilişkin bir kanıtın bulunamadığı aktarıldı. 

Ekibin başında astrofizikçi David Spergel yer alacak

Oluşturulacak bağımsız ekibin başında astrofizikçi David Spergel'in yer alacağı kaydedildi. Spergel, daha önce Princeton Üniversitesi astrofizik bölümünün başkanlığını yürütmüştü. Ekipte yer alacak yöneticilerden biri ise NASA yetkilisi Daniel Evans olacak.

Yorumlar (0)