Kahramanmaraş’ta operasyon! Nakliye çetesi çökertildi

Kahramanmaraş merkezli olarak faaliyet gösteren ve nakliye dolandırıcılığı yaparak bugüne kadar birçok ildeki vatandaşı mağdur eden nakliye çetesi çökertildi. 

GÜNDEM 10.06.2022, 14:20 12.06.2022, 09:59
Kahramanmaraş’ta operasyon! Nakliye çetesi çökertildi

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından önemli bir operasyona daha imza atıldı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar neticesinde, ilde faaliyet gösteren nakliye çetesi mensuplarının kimlikleri belirlenerek takibe alındı. Toplam 27 kişiden oluşan çetenin Kahramanmaraş merkezli olarak faaliyet gösterdiği ve bugüne kadar Tekirdağ, Yozgat, İstanbul, Antalya, Hatay, Mersin, Kayseri, Tokat, Kastamonu, Konya ve Çankırı’da birçok vatandaşı dolandırdığı tespit edildi. 

10 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yapılan araştırma neticesinde çete üyelerinin bugüne kadar mağdur vatandaşlardan toplam 6 milyon 391 bin 400 liralık haksız kazanç elde ettiği bildirildi. Belirlenen adreslere gerçekleştirilen operasyon neticesinde kıskıvrak yakalanan 27 çete üyesi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serbest bırakılan diğer 17 kişiden 10’una ise adli kontrol şartı getirildi.  

6 milyon 391 bin 400 lira haksız kazanç elde ettiler

Mağdur vatandaşlardan 6 milyon 391 bin 400 liralık haksız kazanç elde eden çete üyelerinin dolandırıcılık yöntemleri de ortaya çıktı. Zanlıların özellikle radyatör, demir, akaryakıt ve çimento gibi ürünleri işletmelerden alarak gönderilmesi gereken noktaya teslim etmedikleri belirlendi. Sık sık sahte çek ve sahte kimlik kartı da kullanan örgüt üyelerinin toplamda 17 dolandırıcılık olayına karıştıkları, bu olaylar sırasında da araçlarına sahte plakalar yerleştirdikleri öğrenildi. 

Yorumlar (0)