HBO'dan çok konuşulacak ücretsiz film/dizi hamlesi

HBO ücretsiz abonelik sistemiyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 16:00 27.10.2019, 17:56
HBO'dan çok konuşulacak ücretsiz film/dizi hamlesi

Ücretli online film ve dizi yayıncılığı üzerinde sona mı yaklaşılıyor denilen hamle HBO kanalı tarafından yapıldı. HBO tarafından ücretsiz abonelik yakın zamanda gelebilir.
Netflix online dizi film platformları arasında en bilinenlerinden biri olarak biliniyor. Milyonlarca abonesinden elde ettiği milyarlarca dolarlık gelirine karşılık rakip diğer yayın servisleri ücretsiz abonelik servisleri üzerine düşünmeye başladı.

HBO’nun ücretsiz abonelik servisi rakipleri nasıl etkiler?

Türkiye’deki benzer platformlardan Puhu TV gibi reklamlı ve ücretsiz hizmetler bulunsa da dünya devleri Netflix, Apple Tv, Disney + veya Amazon Prime gibi servisler için ücretsiz seçenek hiç konuşulamıyordu.

Ta ki HBO’nun dikkat çeken hamlesine kadar. HBO’nun yakın zaman içerisinde kullanıcılara ücretsiz olarak bazı servislerini sunacağı iddia ediliyor. Şimdilik HBO’nun yayınlarının ücretsiz olarak izlenmesi mümkün olmasa da elindeki Game of Thrones gibi değerli yapımlarını izleyiciye ücretsiz seyrettirebilmek için şimdilik AT&tT ile bir anlaşma sağladı.

Bu da demek oluyor ki bu servise aboneler HBO içeriklerini ücretsiz olarak kullanabilecekler fakat film ve dizilerin içinde reklam izlemek durumunda kalacaklar.

Herhangi bir At&T aboneliğiniz bulunuyorsa hemen heyecanlanmamanızda fayda var çünkü bu abonelik seçeneği 2021 senesinde hayata geçirilecek. Bu arada HBO’nun rakipleri de boş durmuyor. Netflix kanadında da benzer içerikler için T-Mobile ile bir anlaşma sağlanıyor. Böylece T-Mobile aboneleri, ücretsiz olarak Netflix aboneliği kullanabilecek.

Yorumlar (0)