Google Asistan şiveleri anlayacak!

Google Asistan; doğal sesleri, lehçe ve şiveleri daha iyi anlayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 16:20
Google Asistan şiveleri anlayacak!

Google’un, dijital yardımcısı “Google Asistan” arama motoru özelliğini geliştireceği

Google; geçtiğimiz Cuma günü, Google Asistan’ı geliştirdiklerini duyurdu. Google Asistan artık karışık ve lehçeli sesleri daha iyi tanımlayacak.

İnsanların gündelik hayatta kullandığı dil, “doğal dili” olarak tanımlanıyor. Google, Google Asistan’ın, “doğal dili” daha iyi işleyeceğini, anahtar kelime yakalama döneminden, tüm konuşmayı yakalama dönemine geçirdiklerini belirtti.

Google karadeniz şivesini anlayabilecek

Bu güncelleme sayesinde, şiveler daha iyi anlaşılacak ve google arama motorunda arama yapılabilecek. Karadeniz şivesini dair anlayabilecek.

Son 5 yılın en büyük atılımı olacak

Google’un arama kalitesiyle ilgili departmanlarının birinde başkan yardımcısı olarak çalışan Pandu Nayak’ın açıklamasına göre, bu güncelleme son 5 yılın en büyük atılımı olacak.

Google, bu teknolojik değişimin sinyalini geçen yıl BERT teknolojisini duyurarak yakmıştı. “Bidirectional Encoder Representations from Transformers (Transformatörlerin çift yönlü kodlayıcı gösterimi)” olarak adlandırılan yöntem sayesinde Google yapay zekâsı, cümlelerin gramatik bağlamanı daha iyi inceliyor.

Son güncellemesini Mayıs’ta yapmıştı

Google, dijital yardımcılığı hizmeti veren uygulaması Google Asistan’da yapacağı güncellemeyi geçtiğimiz Mayıs ayında duyurdu. Güncellemeyle birlikte uygulamanın “10 kat daha” hızlı olacağını bildirdi. Bu özellik geçtiğimiz hafta, Google’un Pixel 4 adlı akıllı telefonuna uyarlandı.

Yorumlar (0)