Facebook’tan sağlığınızı takip edecek uygulama

Son dönemlerde yaşadığı davalardan ve olumsuz olaylardan bir türlü tam olarak doğrulamayan Facebook şirket bünyesinde sağlık alanında dikkat çekici atılımlar yapmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2019, 17:00
Facebook’tan sağlığınızı takip edecek uygulama

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından Facebook, Amerika’da bulunan kullanıcıların yakın bir zamanda kullanabileceği yeni sağlık sistemini duyurdu. Yeni sistemle birlikte rutin sağlık işlemlerini uygulama ile tek bir yerde toplamanız mümkün olacak. Bununla birlikte önemli hastalıklarınız ve kontrollerinize ilişkin bilgilerinizi de depolayabileceğiniz bu sistem kısa bir zaman içerisinde tüm dünyada kullanılabilecek.

Şirket tarafından geçtiğimiz aylarda veri gizliliğini ihlal ettiği sebebiyle on binlerce uygulama kaldırılmıştı. Veri güvenliği açısından karnesi biraz zayıf olan şirketin bu yeni atılımı Facebook kullanıcıları açısından nasıl karşılanacak, bekleyip göreceğiz.

Öte yandan bu yeni Preventative Healt sağlık uygulaması ile kullanıcıların tüm sağlık bilgileri kontrol edilmek isteniyor. ABD’de halihazırda özel sağlık sigortasına dair birçok şirket bulunuyor. Bununla birlikte kullanıcıların sisteme yükledikleri sağlık bilgilerinin sigorta şirketlerine satılması da endişe duyulan bir diğer nokta.

Uygulamanın geleceği nasıl şekillenecek, kullanım oranı ne olacak ve nasıl tepkiler alacak, zaman içerisinde görebilmemiz mümkün olacak.

Yorumlar (0)