Elektrikli otomobiller gürültü yapacak

Yeni elektrikli otomobiller, trafikte fark edilmeleri için ses çıkaran bir cihazla piyasaya sunulacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.07.2019, 16:24 01.07.2019, 16:30
Elektrikli otomobiller gürültü yapacak

Elektrikli otomobiller, bir yandan çevre kirliliğini azaltırken bir yandan da birtakım güvenlik problemlerini de beraberinde getiriyor.

Trafikte sessiz bir şekilde ilerleyen bu tip otomobiller, yayalar tarafından fark edilmemeleri sebebiyle kazalara neden oluyor.

Avrupa Birliği tarafından alınan karara göre, elektrikli otomobillere Akustik Araç Uyarı Sistemi (AVAS) takılacak. Takıldığı otomobil 19 km/s hıza ulaştığında AVAS otomatik olarak devreye girecek.

"Yayaların daha güvenli olmalarını sağlayacak"

Yeni sistem hakkında açıklamada bulunan İngiltere Ulaştırma Bakanı Michael Ellis, çevreci ulaşımın faydalarının herkes tarafından hissedileceğini bildirdi. Görme engellilerin kaygılarına işaret eden Ellis, “Bu yeni sistem, yayaların daha güvenli olmalarını sağlayacak.” dedi. 

Trt Haber'in BBC International'e dayandırdığı habere göre, uyarı sisteminin 2021 yılına kadar tüm elektrikli otomobillerde aktif olacağı tahmin ediliyor.

Yüksek teknolojili çevre dostu ürünler revaçta

Karbon salınımı, fosil yakıt kaynaklarının azalması gibi çevreye dair küresel sorunları azaltmak amacıyla firmalar,  yüksek teknolojili çevre dostu ürünler üretiyor. Bu ürünlerin insan hayatındaki yeri giderek artıyor. 

Hem yerel hem de küresel ölçekli teknoloji firmaları insanların çevreye dair kaygılarını daha fazla dikkate alıyor ve geliştirdikleri ürün sayısı da bu yönde artırıyor.

Bu firmaların son yıllarda ürettiği çevre dostu ürünlerin başında elektrikli araçlar geliyor. Birçok küresel şirket de söz konusu alandaki yatırımlarını hızlandırıyor.

Elektrikli araçların doğaya en önemli faydaları karbon salınımında görülüyor. Bu araçlar karbon salınımını en aza indiriyor.

Yorumlar (0)