Dünyanın hidrojenle çalışan ilk süper yatı: Aqua

Dünya üzerindeki sıvı hidrojenle çalışan ilk süper yat olma özelliğine sahip Aqua yatının tanıtımı Monaco Yacht Show 2019'da yapıldı. Aqua yalnızca hidrojenle çalışması ile değil, fütüristik lüks tasarımıyla da dikkat çekiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 16:30 15.10.2019, 22:47
Dünyanın hidrojenle çalışan ilk süper yatı: Aqua

Aqua dünya üzerinde sıvı hidrojenle çalışabilen ilk süper yat. Monaco Yacht Show 2019'da tanıtımı yapıldı. Uzunluğu 112 metro olan bu süper yat, sıvı hidrojeni -253 santigrat derecede depolama özelliğine sahip iki tane 25 ton kapasitesinde vakumlu tankı da içerisinde bulunduruyor.

Sinot Yacht Architecture & Design tarafından tasarlanan Aqua, dünyadaki sıvı hidrojen ve yakıt hücresi teknolojisi kullanılarak çalışan ilk süper yatı olacak. Aqua, bunların da ötesinde oldukça fütürist bir tasarıma sahip.

Tamamı sıvı hidrojenle çalışmak üzere tasarlanan 112 metre uzunluğundaki Aqua süper yat, saatte 17 deniz mili yani yaklaşık olarak 32 km hızla yol alabiliyor. 3 bin 750 deniz mili menzili bulunan süper yat, 31 mürettebat üyesi ve 14 misafiriyle toplam 45 kişilik kapasiteye sahip.

Tasarımı yaparken çevre bilincinin dikkate alındığı ve fütüristik bir tasarım hedeflendiğini ifade eden Sinot Yatch Architecture & Design, Aqua'nın sahip olduğu özellikleri lüks bir hava ile tamamlamak istediklerini söyledi.

Aqua proje ekibi tarafından tam beş ayda tasarlandı ve projenin mimarları bu süper yata tamamen operasyonel bir sıvı hidrojen adaptasyonunun oldukça zor adapte edildiğini ifade etti.

Geminin iç tasarımına bakıldığında Japon esintisinin bulunduğu minimalist bir tasarım dikat çekiyor, tavandan tabana kadar olan pencerelere sahip odalar bulunuyor. Dış mekan üzerinde basamakları bulunan büyük bir havuza ve oldukça geniş bir dinlenme alanına ev sahipliği yapan süper bir yat, hidromasaj odası, spor salonu ve yoga stüdyosu gibi imkanları da içerisinde barındırıyor. 

Şunu da belirtmekte yarar var. Aqua şu an için henüz konsept bir tasarımdan ibaret. Süper yatın suya ne zaman ineceği ise henüz açıklanmadı.

Aqua'nın birbirinden etkileyici özelliklerine daha yakından bakmak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)