CoronaVac aşılarında son durum! Görüntüler yayımlandı...

Çin'den getirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının analizlerinin Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında sürdüğü açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.01.2021, 11:11
CoronaVac aşılarında son durum! Görüntüler yayımlandı...

30 Aralık 2020 Çarşamba sabahı Ankara'ya getirilen ve Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı İlaç ve Aşı Depoları'na konulan Çinli CoronaVac aşıları içinden alınan numuneler, soğuk zincirle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna (TİTCK) ulaştırıldı. Aşıların laboratuvarlarındaki analizlerinin ise devam ettiği bildirildi.

Labaratuvarlarda yapılan analizlerle CoronaVac aşısının raf ömrü süresince, Çinli şirket tarafından belirtilen şartlar altında saklanması ve uygulanması durumunda taşıması beklenen kalite, güvenilirlik ve etkililiğinin kontrolü sağlanıyor.

Labaratuvarlardaki analiz sürecinde, CoronaVac aşısının formülasyon yapısında değişiklik olup olmadığının kontrolü yapılıyor.

CoronaVac aşısının, üretim ile sağlanmış özelliklerinin korunduğu, öngörülen etkiyi taşıyıp taşımadığı ve güvenli olup olmadığı labaratuvarlardaki bu sürecin sonucunda belirleniyor.



En az 2 hafta (tam 14 gün) yapılacak testlerden sonra uzmanlar tarafından uygun görülmesi durumunda, CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından "Acil Kullanım Onayı" verilecek ve CoronaVac aşısı kullanıma sunulacak.

Yorumlar (0)