Cihazımı Bul Servisi Nedir?

Cihazımı bul servisi sayesinde kaybolan bir android cihazınızın yerini anında bulabilirsiniz. Cihazı bulduktan sonra isterseniz cihazı kitleyebilir ya da içindeki tüm verileri silebilirsiniz.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.08.2020, 21:42
Cihazımı Bul Servisi Nedir?

Ayrıca cihazınızın bulunabilmesi için açık olması gereklidir. Açık olmayan bir cihaz maalesef bulunamaz. Eğer Andoid cihazınız çalındıysa hemen endişe etmenize gerek yok! Cihazımı bul servisi ile yerini saptayabilir ve polisle iş birliği yaparak cihazınızı geri alabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var, cihazınızın yerinin bulunabilmesi için Google hesabı ile ilişkilendirilmesi gereklidir. Cihazınızda Gmail gibi Google servisleri açık ise hesabınızı kolayca bulabilirsiniz.

Kaybolan ya da çalınan Android cihazını bulmak için ilk önce Android.com/find adresine gidin. Daha sonra siteye Google hesabınız ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol üstünde cihazınız hakkında bilgiler görünecektir. Cihazınızın modeline tıklayıp cihazımı bul kısmına gidin. Eğer cihazınız açık ise konum haritada işaretlenecektir. Kapalı ise açılması beklenecektir. Ayrıca sol tarafta cihazımı bul seçeneği hariç üç farklı seçenek belirecektir. Bunlardan ilki sesi çal özelliğidir. Bu özelliği aktif hale getirdiğiniz anda cihaz açıksa, sessize ayarlanmış olsa dahi 5 dakika boyunca kesintisiz bir şekilde çalmaya başlayacaktır. Güvenli cihaz seçeneğini işaretlerseniz cihazı kitleyebilir ve Google hesabınızı kapatabilirsiniz. Cihazı sil seçeneğini seçerseniz cihazdaki tüm veriler silinir ve konumunu tespit edemezsiniz. Bu seçenek genelde sona saklanır, yani cihazdan vazgeçilirse bu seçenek tercih edilir.

Konum Bulma Özelliği Nasıl Etkinleştirilir?

Çalıntı ya da kaybolma gibi durumlarda cihazınızın yerini öğrenmek isteyebilirsiniz. Eğer cihazınızın konum bulma özelliği aktif değilse çalınma ya da kaybolma gibi durumlarda birtakım sorunlar ile karşılabilme şansınız var. Android bir cihazın konum bulma özelliğini etkinleştirme işlemi sanılanın aksine çok kolaydır. İlk önce cihazın ayarlar kısmına girip konumu açık hale getirmelisiniz. Daha sonra cihazınıza cihazımı bul uygulamasını yükleyerek cihazınızın yerini kolayca öğrenebilirsiniz. Android cihazlarda konum bulma özelliği aslında cihazımı bul uygulamasından ibarettir. Yani Apple cihazlar gibi fazladan işlem yapmanıza gerek yoktur. Eğer cihaza uygulama yüklemek istemiyorsanız cihazımı bul servisinin internet sitesini kullanabilirsiniz.

Yorumlar (3)
Hülya uzun 3 yıl önce
Başkası benim iznim dışında telefonumu bul uygulamasıyla telefonumu sıfırlandı.interneti açmam ile beraber cihaz tamamen silinip kapandı