ChatGPT CEO'su en büyük korkusunu açıkladı: Dünyaya zarar vermek

“ChatGPT” isimli yapay zekayı geliştiren OpenAi'nin Üst Yöneticisi Samuel Harris Altman, en büyük korkusunu açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.05.2023, 10:02 18.05.2023, 09:04
ChatGPT CEO'su en büyük korkusunu açıkladı: Dünyaya zarar vermek

“ChatGPT” isimli yapay zeka dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Bazı ülkeler söz konusu uygulama hakkında kararlara alırken, bazı uzmanlar yapay zekanın birçok kişiyi işinden edebileceği görüşünde.

Bu noktada ABD Senatosu Yargı alt komitesinde açıklamalarda bulunan “ChatGPT” nin geliştirisi Samuel Harris Altman Altman, "En büyük endişem, teknoloji endüstrisi kapsamında dünyaya önemli boyutta zararlar verme olasılığımızdır. Bunun birden farklı biçimde gerçekleşebileceğini düşünüyorum." dedi.

"Bütün teknolojik devrimlerde yaşandığı gibi, istihdam üstünde büyük bir etki göstereceğini düşünüyorum, fakat bu etkinin neye benzeyeceğini anlayabilmek oldukça zor” ifadesinde bulunan Altman, ChatGPT’nin "çok kötü yerlere gidebileceği" ihtimaline işaret ederek Senatoya uyarıda bulundu.

“Hükümet devreye sokulmalı”

Samuel Harris Altman, ChatGPT'nin gün geçtikçe artış gösteren tanınırlığı, yapay zekanın negatif ve pozitif ihtimalleri hakkında gerçekleştirdiği konuşmada, hükümetin bu farklılıkların idare edilmesini sağlamak için devreye sokulmasının gerektiğini kabul etti.

3 saat kadar devam eden görüşmede Altman, ABD Senatörlerine, yapay zeka teknolojilerinin kontrol edilmesi için lisans denetimi sağlayacak bir mekanizma kurulmasını teklif ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)